Borůvkové lívanečky |
|
|
|
Tradiční těsto s kváskem pečené na plotně, podávané teplé, omaštěné a sypané mákem! Na bezmasá jídla pečená nebo smažená máme všichni příjemné dětské vzpomínky.
Druh jídla:
Potřebné ingredience
2 porce: 250 ml kysané smetany 2 žloutky 30 g cukru 120 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva 5 bílků 50 g borůvek olej na smažení
Postup
Komentář odborníka
Tradiční těsto s kváskem pečené na plotně, podávané teplé, omaštěné a sypané mákem! Na bezmasá jídla pečená nebo smažená máme všichni příjemné dětské vzpomínky! Znalci vína k tomuto jídlu doporučují plnější červené víno s lehkým zbytkem cukru z odrůd Svatovavřinecké nebo Dornfelder. www.recept-recepty.cz www.jizni-morava.cz
Tisknout |
|