Borůvkové lívanečky

Borůvkové lívanečky

Fotogalerie

33_palacinky.jpg 33_palacinky.jpg
livance.jpg livance.jpg
Tradiční těsto s kváskem pečené na plotně, podávané teplé, omaštěné a sypané mákem! Na bezmasá jídla pečená nebo smažená máme všichni příjemné dětské vzpomínky.
Druh jídla:
  • Dezerty
Potřebné ingredience

2 porce:

250 ml kysané smetany

2 žloutky

30 g cukru

120 g polohrubé mouky

1 lžička prášku do pečiva

5 bílků

50 g borůvek

olej na smažení

Postup

livance.jpg Smícháme smetanu, žloutky a cukr. Přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a pomalu vmícháme do těsta. Nakonec přidáme borůvky. Na rozpáleném oleji smažíme malé lívanečky.

Komentář odborníka

Tradiční těsto s kváskem pečené na plotně, podávané teplé, omaštěné a sypané mákem! Na bezmasá jídla pečená nebo smažená máme všichni příjemné dětské vzpomínky! Znalci vína k tomuto jídlu doporučují plnější červené víno s lehkým zbytkem cukru z odrůd Svatovavřinecké nebo Dornfelder.

www.recept-recepty.cz

www.jizni-morava.cz