Kobylské trdelníky

Kobylské trdelníky

Fotogalerie

images.jpg images.jpg
...kobylské trdelníky od Jitky Otáhalové
Potřebné ingredience
  • 40 g kvasnic
  • 250 ml teplého mléka
  • 5 žloutků
  • 1 vejce
  • 10 g soli
  • 200 g cukru
  • 12 lžic horkého másla
  • 1 vanilkový cukr
  • citronová kůra
  • 500 g hladké mouky
  • 500 g hrubé mouky
Postup

Kvasnice utřeme s cukrem a zalijeme mlékem. V míse utřeme 5 žloutků, celé vejce, sůl a cukr v hustý krém a pak přidáme horké máslo, vanilkový cukr a citronovou kůru.

Poté přidáme vykynuté droždí a zahustíme hladkou a hrubou moukou. Vypracujeme v těsto husté jako na vánočku. Z těsta vytvoříme válečky silné jako prst a dáme na trubičkové formičky o délce přibližně 10 cm.

Necháme vykynout, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme ořechy nebo mákem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 až 200 stupňů do zlatova.